Nieuwe Clip bij zomersingle Big Mamma

Lawineboys plaatsen nieuwe clip bij zomerhit ‘Big Mamma’

De Lawineboys staan naast hun energieke optredens vooral ook bekend om hun grappige videoclips. De clips bij o.a. ‘Sex met die Kale’ en ‘Joost’ zijn vele miljoenen keren bekeken. Toen afgelopen vrijdag de nieuwe clip verscheen bij hun zomerhit ‘Big Mamma’, waren er weer veel reacties.

Het nummer gaat over een vakantie in Jamaica. De heren waren dan ook geschminkt als Jamaicaan en voluptueuze Jamaicaanse te zien. De clip zorgde voor veel commotie omdat hij racistisch getint zou zijn. De Lawineboys bestrijden dit. “De clip was puur humoristisch bedoeld en had zeker niet de insteek om racistisch te zijn”. Toch hebben ze besloten om de clip offline te halen.

“De Lawineboys staan voor feest en voor plezier. Deze persiflage zorgde daar echter bij een grote groep mensen niet voor. Ook niet bij ons omdat we beticht werden van iets wat we zeker niet zijn. De intense reacties, vergezeld van verwensingen en bedreigingen, zorgden ervoor dat we ook zelf geen plezier meer van de clip hadden. Dan schiet het compleet zijn doel voorbij en kun je beter een nieuwe clip maken die wel bij iedereen zorgt voor een lach op het gezicht.” Aldus de Lawineboys.

Gezien het drukke schema, vakantie en een buitenlandtour is er nu tijdelijk gekozen voor een geanimeerde clip. De Lawineboys hopen snel weer een echte video te kunnen opnemen. De reacties op het nummer zelf zijn wel allemaal zeer positief en ‘Big Mamma’ wordt zelfs getipt als de zomer Partyhit van 2017.